Olympische Spelen Vancouver 2010

Voorbereiding Column deel 4

Ter voorbereding heb al 6 artikelen geschreven in ons bedrijfsblad 'Superabsorber'. Met de titel 'Road to Vancouver' verscheen er elke twee maanden een verhaal in het blad.

In februari 2010 vinden de Olympische winterspelen plaats in Vancouver, Canada. Ik heb, als redactielid, kaartjes kunnen bemachtigen voor het onderdeel langebaanschaatsen. In de komende uitgaves van de super absorber een verslag van de voorbereidingen en uiteraard van het evenement zelf. In deze aflevering deel 4: Heb ik nu wél of géén kaarten?

Kaartentombola

Hoe kom ik aan kaarten? Dat is de vraag die zo'n beetje iedereen zich stelt die een dergelijk evenement wil bezoeken. Ik heb dus gekozen voor de Canadese route via de familie en een toevallige inschrijving bij CoSport. Wachten op goede berichten. De Canadezen krijgen halfweg November uitslag en via CoSport is dat einde December.

Als je de nieuwsberichten leest, die zo bij tijd en wijle op de website van de organisatie van de spelen staan, dan zinkt je de moed toch wel in de schoenen. Het blijkt dat er op sommige sporten een ware run op kaarten is, het aantal beschikbare kaarten zou ver overtekend zijn. Natuurlijk zit daar ijshockey bij, in het ijshockeymaffe Canada was dat wel te verwachten. En ja hoor, ook schaatsen valt onder die categorie. Ik had al geen hooggespannen verwachtingen meer maar nu was het helemaal 'crying with the hat on'.

Canadese route

Eindelijk was het dan zover, het was half November en de eerste toewijzing voor Canadezen was een feit. Hoopvol keek ik in de eerste mail die ik kreeg van de geëmigreerde neef. Hij had spectaculair nieuws: GEEN KAARTEN! Met deze wetenschap en de laaggespannen verwachting opende ik de mail die ik kreeg van mijn 'Canadese' neef. Hij had goed nieuws, ik ging er maar eens even voor zitten. Jawel: 1 KAARTJE. Tja, eindelijk beet maar om nu voor één schaatsevenement van nauwelijks twee uurtjes helemaal naar Canada te vliegen was me toch te gortig.

De wegen met de meeste kans hadden dus maar één kaartje opgeleverd, ik vroeg me af hoe het met al die andere mensen gegaan zou zijn.

CoSport

Ik moest nog een dikke anderhalve maand wachten op de uitslag van de tombola van CoSport. Hier had ik nou echt geen geloof meer in. Maar je weet nooit hè?

Eindelijk kreeg ik op 9 januari 2009 een mailtje met daarin een hoop tekst. Dit was de belangrijkste regel: Congratulations on your Vancouver 2010 Olympic Winter Games purchase.

Ik las verder en zag dat elke aangevraagde kaart gehonoreerd was! Alle twaalf schaatswedstrijden kan ik dus bijwonen........ Ik ging eens even goed uit mijn dak, mensen die me kennen weten dat dat niet zo vaak voorkomt! Financieel flink getild maar toch met een tevreden gevoel zette ik de PC uit en nam op deze mail een lekker biertje. De eerste en belangrijkste horde was genomen. Vancouver, I'm on my way!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!