Olympische Spelen Vancouver 2010

Voorbereiding Column deel 5

Ter voorbereding heb al 6 artikelen geschreven in ons bedrijfsblad 'Superabsorber'. Met de titel 'Road to Vancouver' verscheen er elke twee maanden een verhaal in het blad.

In februari 2010 vinden de Olympische winterspelen plaats in Vancouver, Canada. Ik heb, als redactielid, kaartjes kunnen bemachtigen voor het onderdeel langebaanschaatsen. In de komende uitgaves van de super absorber een verslag van de voorbereidingen en uiteraard van het evenement zelf. In deze aflevering deel 5: Eindelijk kaarten, hoe nu verder.

Kaarten en nog eens kaarten

Dat ik zo gemakkelijk aan kaarten zou komen had ik niet gedacht. De moed zakte me al in de schoenen toen ik hoorde dat de schaatswedstrijden vele malen overtekend waren. Nu heb ik dus toch kaarten en ik ben de koning te rijk. Vrijwel direct waren de kosten al afgeschreven (daar zijn ze altijd wel snel mee!), voor mij het bewijs dat ik ze ook echt had. Toch knaagt er nog steeds iets; ik heb ze nog niet in handen. In januari 2010 worden ze afgestuurd, dan ben ik pas zeker.

Wat doe je dan daarna?

Nu moet ik er nog komen. Ik geef het reisbureau hier in het dorp opdracht om zo snel als mogelijk een vlucht te boeken. In maart ben ik een van de eersten die een stoel heeft op een KLM vlucht naar Vancouver. Meestal zijn degenen die het eerst een stoel boeken het goedkoopst uit. Nu is er nauwelijks zicht op een redelijk goedkope stoel, hoe zou dat nu komen? Mijn ergernis komt uit en ook hier betaal ik de volle mep naar mijn idee. Nog even een auto erbij en daar gaat de bonus (en de rest) van dat jaar weer! Nou ja, in ieder geval is alles verder geregeld.

Misschien denkt U: 'Hoe zit het dan met het verblijf? Dat zal ook wel ettelijke bonussen en 13e maanden kosten?' Het verblijf is goed geregeld, ik maakte eind 2008 kennis met een groep schaatsenthousiasten. Zij bezoeken veel EK's, WK's en Olympische spelen. Een van hen woont in Seattle en is op zoek gegaan naar een huis in de buurt van de Olympic Oval in Richmond. Hij slaagde erin om een riante villa te huren met een overdaad aan kamers. Het huis staat een kleine 2 kilometer (als Google gelijk heeft) van de schaatsbaan af. We kunnen gebruik maken van alle faciliteiten die het huis biedt. Er zou zelfs een zwembad bijzitten, zwemmen in de winter??? Mij niet gezien!Ik hoef me geen zorgen om het verblijf ter plekke te maken.

De zomer

Gedurende de zomer gebeurt er niet veel op het gebied van het schaatsnieuws. Wie denkt er met het zonnetje op de bol nu aan schaatsen? Ik denk er ook niet echt aan en af en toe komt er een berichtje doorsijpelen via de mail. CoSport heeft nog steeds tickets in de aanbieding, als ik dan kijk naar de aanbieding dan zijn alle schaatswedstrijden echter uitverkocht.

Een kleine week geleden meldde het nieuws dat er maar weinig tickets beschikbaar waren via ATP, het officiele bureau in Nederland. Gelukkig hoef ik daar niet meer aan te denken.

Belangrijk nieuws was er toch ook: Het Holland Heinenken House komt in de buurt van het stadion.

Als ik het op Google opzoek blijkt het halverwege de route te staan tussen ons verblijf en de schaatshal. Nou, dat ga ik vaker met een bezoekje vereren! Hopen dat er vele Nederlanders goud halen, dan is er veel te vieren!

Beroemde gasten

Laatste, echt grote, nieuwsitem is dat er ook beroemde gasten zijn op de spelen. Het blijkt dat ook de Simpsons komen. Homer en Marge zullen deelnemen aan het curlingtoernooi. Ik ben benieuwd, het zal in de curlinghal wel volstromen met publiek want dat wil niemand missen!

Jan Roelof

Zwembad, ja zo ontstaan er natuurlijk mooie verhalen... :-)

Groeten!
Jan Roelof