Olympische Spelen Vancouver 2010

Stop Trophy Hunting!!

Hallo lezers,

Toch nog een bijdrage aan deze blog en toch wel een belangrijke! Naast alle fun die we hopelijk gaan meemaken in Vancouver is er ook nog iets anders aan de hand in Canada. Dit zijn zaken die je niet hoort via de reguliere media. Zo zijn er mensen die voor de sport beren schieten (met een geweer wel te verstaan). Ik kan dat geen sport noemen, wat wel een sport zou zijn en wat ik zeer kan bewonderen is iemand die zo'n beer met zijn blote handen even omlegt, maar dat terzijde.
De regering van British Columbia is van zins om een vergunning af te geven voor het toestaan van berenjachten. Het kan niet zo zijn dat voor een zeer kleine minderheid van mensen er een vergunning wordt afgegeven om deze beren voor de fun neer te knallen.
Ik kreeg van Trish en Eric de vraag of ik de petitie wilde tekenen. Trish en Eric zijn de eigenaars (en vrienden) die de reizen organiseren in de ongerepte natuur. Met hun boot heb ik de mooiste kanten van Canada gezien en geloof me: dat is onvergetelijk. De link naar hun website is te vinden onder de 'links'.
Daarom een vraag om deze petitie te tekenen. Het zou me een genoegen doen als jullie allemaal tekenen.

De orginele oproep staat hieronder.

Hi Harrie

There is an EXTREMELY IMPORTANT project to STOP the TROPHY HUNTING of
the last Grizzly Bears in B.C.. The following is a link to this most
important project's website.

You know how important stopping this hunt is because you've seen for
yourself the value of these amazing bears... their value to their
complex ecosystems, their value to the First Nations people whose lands
they share, and their value to all the visitors that come here to
replenish their souls.

I'd like to say we have time... but we don't. Please have people sign
the petition as soon as possible... and if you can, provide a story and
a link from your website to the petition site.

Thank you so much Harrie
Bear Hugs
Trish

PS: Ik sta op de petitielijst als nummer 939.

Arno

Hi Harrie,
Goed en belangrijk initiatief.
Petitie getekend.
Arno

Henk

Beste Harrie,

Met dit verhaal meng je je in een langslepende discussie tussen dierenactivisten en de jagers lobby die de gemoederen hier in Canada nogal bezig houdt.

Zie bv:http://www.bearmatters.com/archives/601

Wist je dat een groot percentage van vergunningen afgegeven door de regering van BC gekocht worden door tour operators die deze vergunningen duur doorverkopen aan gegoede rijke Europeanen zoals Nederlanders, Scandinaviers en Duitsers? zie bv:

Wij persoonlijk kennen een aantal (wildbeheer) jagers en zij zijn absoluut niet blij met deze "rijke Europeanen" De indruk dat er maar zowat in het "wilde weg" geschoten mag worden is absoluut niet waar, de hele jacht is aan strenge regels en volumes onderworpen. Het liefst zien zij dit soort reizen verboden worden.

Henk

Tiny.Rooijendijk.

Hoi Harrie,

Ben het volkomen met je eens.Heb de petitie ook ondertekend.
Sta op de lijst op 986.

Tiny.

Joke Boks

Ook ik ondersteun dit initiatief en teken bij deze ook de petitie!