Vrijdag 12 februari: Let the games begin!!!!
Op Cypress Mountain hebben ze de sneeuw moeten brengen en dat doen ze nog steeds. Het vriespunt ligt ver boven de 1000 meter. Bovendien gaat het nog regenen ook. Vind het toch knap dat ze er zo'n werk van maken en het voor elkaar krijgen om er sneeuw op te leggen. Kost een paar duiten maar dan heb je ook wat.
Vandaag is de dag van de opening van de spelen. Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan. Iedereen spreekt hier over wie de fik erin mag steken. Was het een Griekse schone die op 22 oktober vorig jaar de brand in de fakkel bracht, nu zijn de ogen gericht op de schaal in BC place. Na een fikse tocht hebben ze de vlam hier weten te krijgen, wat een werk! Wayne Gretzky, een voormalige ijshockeyspeler, is een voorname kandidaat maar ook Catriona LeMay maakt een kans. We zien wel. Na zo'n lange reis is het toch verwonderlijk dat de fakkel nog in de hens staat. Het doet je toch wel eens denken aan die reclame van de aanstekers van BIC, na een val was de fakkel uit en hij stak hem zo maar weer aan met zo'n aansteker. Zou hier zomaar eens gebeurd kunnen zijn. Iemand nog tips in die richting?
Verder trekken we vandaag in het huis in Richmond en ook is er nog een kans dat we een extra 5000 m kaart kunnen bemachtigen.
Gisteren even bij Uli's geluncht, dat is toch weer een verademing dat je voor een redelijke prijs echt heerlijk kunt eten. Als het even meezit dan wil ik er ook nog een keer dineren. Ben in ieder geval geïntroduceerd. Tijdens de lunch ook nog even gehad over mogelijkheden om in Richmond het e.e.a. te bekijken en te bezoeken. Dan heb ik het over restaurants en kroegen natuurlijk. Voor musea moet je met mij op een andere vakantie zijn, niet nu. Hier weten ze wel waar je zijn moet. Go where the locals go. Mooi is dan ook het advies om een taxi te nemen want ze hebben hier geen moeite met bekeuringen uitdelen.
Ook even bij Stapels (een grote supermarkt waar je alleen maar spullen kunt kopen voor op school en kantoor) geweest voor een aansluitkabel voor de laptop. Deze werkt, de kabel mocht ik zo meenemen. Waar kom je die service nog tegen, hier in ieder geval wel. Ik mag dat wel, van dit land kunnen we een hoop leren.
Oh ja, nog even dit..... Ik kwam woensdag van het vliegveld af en reed op een vrijwel lege snelweg. Bij de afslag naar Langley stond ik bijna stil met de neus tegen de voorruit en de tas schoof met een noodgang van de stoel. Remmen dat kan dit huurautootje wel, deze toyota hoeft niet te worden teruggeroepen.
Tja, dat heb ik minstens een keer per vakantie hier dat ik vergeet dat ik in een automaat rijd, je trapt dan onbewust het rempedaal in terwijl je denkt dat je de koppeling hebt ingetrapt. Ik trap altijd even tegen de koppeling om de cruisecontrole uit te schakelen (die had ik al wel weten te vinden) maar daar moet je hier dus mee opletten. Het houdt je wel scherp zo'n voorvalletje.
Tot de volgende aardbeving.
Habri