De opening @ HHH
Vandaag is de grote dag: Gaat onze Sven het goud wegkapen en hebben we vanavond dan ook feest? We gaan het meemaken, het kan een heel feest worden. Dat heb ik gisteravond wel gemerkt.
Gisterochtend nog naar de TV gekeken naar de tocht van de vlam door Vancouver. Wat een mensenmassa's en alles wat ik zag was alleen maar plezier en benadrukken dat ook Canada wat te betekenen heeft. Is waarschijnlijk een fikse hint richting de zuiderburen, de VS. Het is ook goed, tenslotte weet de halve wereld niet hoe mooi het hier is.
Gisteren naar het huis in Richmond gereden. Het was nauwelijks zoeken, het huis staat in een zijstraat en het is hier zeer rustig. De meeuwen laten zich alleen horen. Het is duidelijk een chinees huis, zodra je binnenkomt kun je de schoenen uittrekken en op de kousevoeten verder. Ik was niet de eerste, er waren al drie personen binnen naar later bleek komen ze uit het noorden van Nederland. Ze hebben mij al e.e.a. verteld van het huis. Het is zeer groot met een hal waar je 'U' tegen zegt. Op zijn Nederlands gedacht: 'Zonde van de ruimte'. Je kunt niks met zo'n hal er hangt hooguit een lamp in.
Voordat ik het huis opzocht heb ik even gekeken in het centrum van Richmond. Er zijn al wat straten geblokt maar als ik het goed bekijk kun je hier de wagen wel goed kwijt. Maar met de bus gaan is misschien wel makkelijker. Om de hoek stopt de bus en die gaat rechtstreeks naar het centrum.
Gisteravond naar het Holland Heineken House geweest, hierna alleen nog maar HHH te noemen. Het HHH staat in de fan zone, er staan nog meer dingen maar Nederlander als ik ben loop ik gelijk door naar binnen. Er staat een rij van jewelste voor de ingang, links is een ingang waar je zo door kunt lopen. Die is voor Nederlanders, ik had mijn paspoort bij me dus ik was in een wip binnen. Mooi gemaakt hoor dat HHH, er is een onvermijdelijke verkoopzone waar ze je lichten voor een T-shirt en daar achter zit de medailleplaza en is in feite een grote feestzaal met een podium. Op het podium 3 gigantische beeldschermen met daarop de openingsceremonie. Er staan voor ongeveer de helft Canadezen in de zaal, geweldig hoe zich dat mixt. Dan is tegen negenen de tijd gekomen om de boel in de hens te zetten. Ik herken van de laatste 4 fakkeldragers alleen Catriona LeMay en later ook Wayne Gretzky. Ook de Canadezen kennen deze mensen natuurlijk maar als de laaste de fakkel overneemt ontsteekt er een gejuich waarmee je een gouden medaille viert. Wat is die man hier populair zeg, dat zijn toch wel kippenvelmomentjes. Als dan de hens erin gaat dan gaat het dak eraf, wat een lawaai en op dat moment starten de spelen. Eindelijk is het dan officieel zover: Let the games begin! Hier heb ik lang naar toegeleefd.
Al met al is het net een oudejaarsavondbeleving, iedereen is uitgelaten en viert feest. Ze zitten te wachten op het grote moment en waarachtig, daarna is er vuurwerk. Zulk vuurwerk heb ik nog nooit gezien, wat een knallen en de ene mooie vuurpijl na de andere gaat de lucht in. Dit gaat overigens met vele pijlen tegelijk, wat een schouwspel.
Als je dit zo van dichtbij meemakkt dan kom je er pas achter wat voor een speciale gelegenheid dit is en wat een operatie om dit alles in goede banen te leiden. En ja, als er dan een rodelaar uit de bocht vliegt en komt te overlijden dan is er hier ook een pas op de plaats. Knap televiesiewerk...
Vandaag naar Sven en we gaan het meemaken.............
Tot de volgende aardbeving.
Habri
Hoi Harrie,
Hartstikke leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt.
Mam wist al die bekende namen niet meer van de mensen in het vliegtuig.
Wij kijken op tv en zoeken je op de tribune.
Groeten ons.
Hoi Harrie
Na het lezen en foto's kijken ben ik wel jaloers op je.
want ik had er gewoon bij willen zijn
want het brengt toch veel herineringen.
ik ga je zeker volgen van dit alles(verhalen & foto's)
gr hennie en nog fijne dagen.
He Brink,
leuk om je verhalen te lezen. Ik moest wel even aan je denken toen ik vanmorgen om 10 uur naar de opening zat te kijken.
Ja idd, ik zit in Penang Maleisie op dit moment. Is maar 16 uur tijdverschil met vancouver. Op zich wel jammer, want Sven moet voor mij vannacht om 4 uur schaatsen ofzo.. Denk niet dat ik het zie..
Hou me op de hoogte en maak een paar mooie fotootjes..
Groet'n
Ha Harrie
Zo te lezen heb je al een boel mee gemaakt en het moet allemaal nog gaan beginnen. Ik zal met belangstelling je belevenissen gaan volgen.
Heel veel plezier.
Groetjes Irene
hallo harrie
wij genieten van je verslagen
ze zijn erg humoristisch, erg leuk om te lezen.
we wachten op de volgende.
Groeten uit een nog steeds Wit en Koud klarenbeek
Hallo Harrie wat moet dat een ervaring en een belevenis zijn om daar te zijn gaaf man .Het is ook leuk om je verslagen te lezen ,Hou ons op de hoogte en geniet van alles wat je ziet en doet. Gr Dini