Olympische Spelen Vancouver 2010

Vrijdag 19 februari: Huldiging Zilver en Brons!!!!

Vanochtend opgestaan voor een vrije dag, er wordt niet geschaatst. Deze dag naar Langley, moet het stuk voor de Super Absorber ook nog afschrijven want het moet naar de drukker. Verder moet ik nog wassen en ik neem zelf ook maar een douche, we gaan ook nog uit eten dus ik heb weer een mooie volle dag. Ik zie net dat we qua voetbal ook niet de nodige duiten in het zakkie hebben gedaan, PSV verliest met een Duitse uitslag van HSV en Ajax verliest met een Italiaanse uitslag van Juventus. Alleen Twente wint met een Duitse uitslag van Werder Bremen. Hoe het gegaan heeft weet ik niet maar het is niet lekker voor de Europese punten. Beter was dat ze allen gewonnen hadden natuurlijk.

Dit tik ik op donderdag voordat we naar het HHH gaan.........

Vanmiddag om 13.00 uur natuurlijk de 1000 meter dames.

Voor de wedstrijd waren we FF naar de mall gelopen voor een lekkere bak Starbucks koffie. Ik neem meestal een Grande Café Latté. Bij de bakker weer een cinnamon bun gescoord. Dat is een koek met kaneel, smaakt opperbest en doet een beetje denken aan die theebiskwies die je vroeger (en misschien nog wel) had en naar kaneel smaakten. Ook even naar Roots gelopen, die hebben Oranje sweaters en die had ik nog nodig. Loop nu in een leenexemplaar van Jan Roelof. Het is een shirt van Microsoft, die zal ik morgen even meewassen dan heeft ie hem schoon weer terug.

Maar het was wel een enerverend dagje: Kuipers kust gouden Nesbitt, dat was het nieuws van de dag! Dat kussen had ik best wel even over willen nemen van Simon. Hij zat ook op de tribune en ik herkende hem in eerste instantie niet eens! Heb even een foto van hem gemaakt maar dé foto heb ik niet gemaakt. Jammer maar je mist wel eens een paar foto's, trouwens de gekte was weer als vanouds op de tribune. Zeker nu er een gouden medaille in aantocht was en naderhand ook viel. Elma de Vries verscheen op de tribune en ook Jan Bos was er evenals Edwin Evers.

Maar even over de wedstrijd: op twee honderdste miste Anette Gerritsen de gouden medaille, toch knap hoe ze zich over de val op de 500 meter heeft gezet. Ze maakte in de tweede bocht een klein misslagje: die heeft haar de gouden plak gekost. Dat je zoiets ziet en dat dat dan naderhand zo'n consequentie heeft...

Je moet blij zijn met zilver en brons maar eigenlijk heb ik een beetje de pest in want het zat er zoooooo dichtbij. Spannend, hier is het hartritme nog hoger dan thuis voor de buis. Margot haalde het niet en dat is jammer, ik had het haar gegund maar je kunt natuurlijk geen 4 gouden plakken op dezelfde afstand hebben. Ik had het ze allen namelijk gegund.

Na de wedstrijd de bloemenuitreiking gekeken samen met Umberto Tan. Dat bloemen uitreiken is eigenlijk een slap aftreksel van de medaille-uitreiking. Toch doet het je wel wat, zoals ze ervoor gewerkt hebben en dat dat er dan in één keer moet uitkomen. Dat is iets wat wonderwel moet passen, een foutje is zo gemaakt en je ligt weer mijlenver achter of je ligt in de boarding.

Van de Oval naar de Mall voor een hapje, chinees dit keer. Uit de wok kun je je onderdelen kiezen en die laden ze dan op één bordje. Samen met een kleine loempia en een gigantische beker cola (zonder ijs) dok je nog geen 10 dollar. Maar belangrijker is dat het ook lekker is en dat je er genoeg aan hebt.

Daarna naar het HHH gelopen om te horen hoe laat de huldiging begint. Dat is na negenen want eerst moeten ze naar de officiële uitreiking toe. Er stond alweer een beste rij voor de ingang, wij liepen er langs en kregen een armbandje voor de dag.

Vanavond neem ik nog in het HHH wellicht een broodje kroket en dan heb ik genoeg voor de dag. Natuurlijk ook een pilsje (is niet mijn merk maar och, als er geen ander bier is.....). Wat je voor het bier betaalt is me niet helemaal duidelijk, ik zal het eens uitzoeken. Je moet een soort van credit card kopen en daar stort je via je PIN pas dollars op. Met die dollars kun je je aankopen doen, op zich een mooi systeem. Als je niks meer wilt kun je het resterende bedrag cash uit laten betalen. Ik kom nog wel een paar keer in het HHH dus dat pasje is nog gewoon geladen.

Dit tik ik wanneer het vrijdagochtend is.................................

Het is weer een bijzonder mooie dag, het was koud vannacht en misschien heeft het wel iets gevroren. De daken zijn wel wit, koning winter is hier nog met een laatste offensief bezig. Het belooft nog lang zulk weer te blijven, dat is wel lekker dat je geen regen of bergen sneeuw hebt waar je je doorheen moet ploeteren. Mooie dag om eens de zinnen te verzetten.

Vanuit diverse reacties weet ik dat mensen mij op de tribune zoeken. Je kunt me heel makkelijk herkennen, ik ben degene met het oranje shirt aan!!! Haha, dat zijn er meer dus je moet iets meer zoeken en dat is een zwart mutsje. Op deze foto sta ik samen met de andere huisgenoten, er zijn er al een paar naar huis maar de kern is er nog: Klik hiernaast op de link naar 'Foto uitdossing'.

Soms is de muts af want dan is het nog te warm, dat zijn de momenten waarop je moet kijken want dan spiegelt het flink...... Verder heb ik gisteren een nieuw oranje vest gekocht want ik heb van mezelf helemaal geen oranje stuff. Ben alleen nog op zoek naar een oranje muts. Ja Marieke, dan weet je dat ook. Ik ben het spul niet vergeten, ik heb het gewoon niet!

Gisteren op weg naar de ijsbaan kregen we een briefje in de handen gedrukt waarop stond dat ze een tocht gaan organiseren van het HHH naar de ijsbaan. Dat moet zaterdag aanstaande gebeuren. In de trant van het EK in Zwitserland toen het ook zo'n oranje zee van mensen was. Daar gaan we aan meedoen en we gaan ons natuurlijk oranje uitdossen. Het zullen uiteraard niet zoveel mensen worden maar de aandacht van de media zullen we zeker trekken. Ik begrijp vanuit diverse bronnen dat zo'n 4000 Nederlandse supporters zijn. Gisteren was er een reportage van de Canadese TV vanuit het HHH. Daar zijn ze wild van en iedereen spreekt erover. Uitverkocht was het gisteren ook, er kon geen kip meer bij werd gezegd. Dat klopte niet helemaal, er was nog wel ruimte. Misschien hebben ze de toegang beperkt om het Nederlands te houden, er werd tenslotte wel een Nederlands feestje gevierd!

Antwoord op de eerder gestelde vraag: Wat kost een biertje?? Nou, het biertje in het HHH kost 4,5 dollar voor een plastic glas met 0,25 liter. Dat zijn Hollandse prijzen, maar als je er niet teveel van neemt en zo af en toe eens bij een ander een glas van de tray pakt dan valt het best mee. Je stort trouwens een kleine 100 dollar op de kaart en je kunt weer even vooruit.

De huldiging was mooi. Omdat de meiden ook officieel werden gehuldigd die avond duurde het even voordat ze vanuit Vancouver in Richmond aankwamen. Kleintje pils had al even staan blazen midden tussen het publiek. Een feestende massa mensen er om heen en het beeld is compleet. De Canadese TV heeft dit ook geregistreerd. Dit orkest wordt zeer bijzonder gevonden. Onze manier van feest maken (wat niet helemaal mijn manier is) schijnt toch wel iets bijzonders te zijn in het buitenland. Om negen uur begonnen ze het publiek op te warmen met skihutmuziek en de opmerking dat ze nu op weg waren naar het HHH. Om half tien zei de diskjockey dat ze nu echt niet ver meer weg konden zijn. Tegen tienen nam de animo wat af en werd de mascotte er tegen aan gegooid. Eindelijk kwamen de meiden tegen half elf op het podium en kon het feesten worden hervat. Toch wel mooi om te zien hoor, zo'n hossende massa en Annet en Laurine die daar helemaal in mee gaan. Dat is een warme douche die heerlijk moet aanvoelen! Het is ze van harte gegund! Ze zagen er ook heel gelukkig uit. Na de huldiging gaan de meeste mensen toch weer huiswaarts. Als je hier blijft hangen tot twee uur als het HHH sluit dan kom je de dagen niet door.

Nou, morgen is er misschien geen update want er is op schaatsgebied weinig te doen, er is een rustdag. Ik zal als reporter natuurlijk wel op blijven letten.

Tot de volgende aardbeving en hou je haaks.

Habri

paul en rina

Wij missen nog wat aan je outfit,maar wat niet is kan nog komen. Genieten maar, wij genieten in elk geval van je verslagen Toppie!

wim

Beste Harrie,

De door jou genoemde kaneelkoekjes worden nog steeds in de Achterhoek gebakken bij Kuipers Beschuitbakkerij in Winterswijk. Ze staan bekend onder de naam 'Achterhoekse Kaneel-Beschuit'. En smaken goed! Dus dat weet je dan ook weer. Ik heb geen zakelijke belangen bij die club.
Verder weer met plezier je verslag gelezen.

Hartelijke groet en een goed weekend!

Wim, Netterden

Jaap

PSV en Ajax hebben onverdiend verloren. We genieten steeds van jou verslag en kijken uiteraard naar de tv op zoek naar jou, maar nog niet gevonden. Drink nog een paar piljes van mij. Groeten Jaap